אם יש לארגון שלך ארכיון מודפס או שברשותך תמונות מן העבר והן מתחילות לעבד מהערך שלהן, יש מה לעשות בנידון. גם אם המסמכים החלו לדהות וגם אם קשה לצפות בתמונות כיוון שהן לא מסודרות בצורה נוחה, ניתן לבצע תהליך של שחזור ולהעביר את כל החומרים לפורמט דיגיטלי.
לשמור על הארכיון
ישנם מקומות רבים אשר מחזיקים בארכיונים. קיבוצים, מושבים, מוזיאונים ועמותות, מחזיקים בשלל תמונות אשר לצערנו עם השנים עוברות תהליך של התיישנות ודהייה. מעבר לכל זה, לא פעם התמונות תופסות מקום רב ולא תמיד אנשים מגיעים באופן פיזי לראות אותן. היום ניתן לבצע סריקת ארכיונים ולהעביר את כל המידע, כולל התמונות והדפים השונים, לפורמט דיגיטלי וזמין.
שיפור התמונה שדהתה
סריקת ארכיונים היא דרך טובה להפוך את המידע מן העבר לרלוונטי ונגיש בימינו ובעתיד. עם זאת, לא כל סריקה מבטיחה איכות גבוהה. על מנת להשיג תוצאה טובה אין להסתפק בסורק ביתי או במכונה. יש צורך לתת יחס אישי לכל פרט. חשוב מאד שהסריקה תתבצע על ידי גורם אנושי שיבדוק את האיכות של התוכן הקיים ויקבע כיצד להעבירו לפורמט בצורה האופטימלית. פעמים רבות ניתן להציל גם תמונות שהחלו לדהות, אך לשם כך יש צורך בהפעלת שיקול דעת ובגורם אנושי.
סריקת ארכיונים לפורמט דיגיטלי ושיתוף על פי בחירה
הפורמט הדיגיטלי הופך את החיים שלנו לקלים הרבה יותר מאשר בעבר בכל מה שנוגע ליצירת, שמירת וניהול ארכיונים. על מנת שאפשר יהיה לשתף את התכנים עם אנשים שונים יש צורך לאסוף את החומר, להעביר אותו לסריקה, לקבל אותו בקובץ דיגיטלי ולהחליט מה לעשות איתו. את התוצאה, כולה או חלקה, ניתן להעלות לאתר האינטרנט על מנת שכולם יוכלו ליהנות ממנו או לענן עם גישה פרטית וסגורה עם הרשאה. העובדה שהחומר עובר לפורמט דיגיטלי אינה אומרת שכולם יוכלו לגשת אליו אלא שאפשר יהיה להחליט אם לשתפו בקלות או לא.
אילו פורמטים ניתן לסרוק?
ניתן לסרוק היום סוגים שונים של פורמטים ולהעביר את כולם לפורמט חדש, דיגיטלי וזמין:
· תמונות – אפשר לסרוק תמונות שהודפסו, עיתונים וכל נייר אחר כאשר כל תמונה מקבלת יחס אישי.
· שקופיות – את השקופיות אפשר להעביר לקובץ של תמונה וגם במקרה זה לבצע שחזור ותיקון.
· סרטי וידאו – סרטי הוידאו הישנים יכולים לעבור לפורמט של סרטים דיגיטליים לצפייה מכל מקום.
· קלטות אודיו – את הקלטות אפשר להמיר גם כן לקובץ דיגיטלי להאזנה ולשתף על פי הצורך.